STAKČÍN: Vyšetrovateľ obvinil štvoricu mužov z ublíženia na zdraví

12.07.2012 Humenné

Stakčín 12.júla (TASR) – Humenský vyšetrovateľ obvinil z prečinu ublíženia na zdraví a porušovania domovej slobody štyroch mužov, ktorí v utorok (10.7.) podvečer napadli a zbili 48-ročného muža v jeho byte na Ul. SNP v Stakčíne, okres Snina.
Podľa vyjadrenia hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniela Džobaníka, muž utrpel zranenia, z ktorých sa bude liečiť asi tri týždne.
Bitke údajne predchádzal incident, ktorý sa mal odohrať v ten istý deň predpoludním. Hovorca spresnil, že zbitý muž mal na dvore pred bytovým domom fyzicky napadnúť dcéru najstaršieho z obvinených.
"Žena napadnutie nahlásila na polícií a tá skutok zaevidovala ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," uvádza sa v policajnej správe. Džobanik doplnil, že za ženou prišli jej bratia, ktorí ju po vypočutí odviedli domov.
Pri vystupovaní z auta mal zbitý muž údajne z okna bytu na súrodencov vykrikovať rôzne neprístojnosti. Bratia poškodenej, ku ktorým sa pridal aj ich otec, sa nakoniec vybrali k nemu do bytu, aby žiadali vysvetlenie. Keďže im neotváral, vykopli dvere a pustili sa do majiteľa.
"V momente, keď vykopli dvere, majiteľ bytu sa zahnal mačetou na jedného z obvinených. Ten mu stihol zachytiť ruku a následne z nej vytrhol mačetu, no napriek utrpel poranenie hlavy," priblížil hovorca.
Obvinení vraj udierali majiteľa päsťami, následne ho zvalili na zem, kde ho ďalej kopali. Keď sa prestal brániť, z bytu odišli. Džobanik dodal, že všetci obvinení sú stíhaní na slobode.
 

Vyberte región